MISSATGE DEL SANT PARE FRANCESC PER A LA XXIX JORNADA MUNDIAL DEL MALALT


El Papa Joan Pau II va instituir aquesta jornada el dia 11 de febrer amb motiu de la festa de la Mare de Déu de Lourdes.

Us animem a llegir, i si és el cas, a comentar el missatge del Papa d'enguany.

Podeu accedir-hi fent clic ací.

Comentaris

  1. El Papa Francesc aborda el tema de la malaltia des d'una perspectiva humana arrelada totalment al missatge cristià i dibuixa ben clarament quin ha de ser el nostre posicionament davant la feblesa dels malalts. Remarque una frase a tall d'exemple: "El servicio siempre mira el rostro del hermano, toca su carne, siente su projimidad y hasta en algunos casos la “padece” y busca la promoción del hermano. Por eso nunca el servicio es ideológico, ya que no se sirve a ideas, sino que se sirve a personas". Massa sovint s'ha tractat el tema de la malaltia des d'una mirada victimista (pobrets!), lacrimògena, abocada únicament a la providència de Déu, quedant-nos al marge com a persones, comunitat i ciutadania. El papa ens parla d'implicació, de proïsme, d'acompanyament, de mobilització general envers els germans que necessiten de nosaltres i l'ajud de la societat, i ho ha fet amb aquestes paraules: “El tema de esta Jornada se inspira en el pasaje evangélico en el que Jesús critica la hipocresía de quienes dicen, pero no hacen (cf. Mt 23,1-12). Cuando la fe se limita a ejercicios verbales estériles, sin involucrarse en la historia y las necesidades del prójimo, la coherencia entre el credo profesado y la vida real se debilita”. Una perspectiva diferent, arrelada a la tradició bíblica i al missatge evangèlic.
    Tots tenim l’experiència d’haver patit una malaltia física o d’estar patint-ne una de crònica i bé sabem què significa gaudir de bona salut. Però també cal que tinguem en compte els episodis d’angoixa, incertesa, patiment espiritual i psicològic que ens porta la vida de tant en tant. Això també són espurnes de malaltia que ens afecten emocionalment i molt sovint ens incapaciten per a veure amb claredat i viure en pau. Tant uns com els altres ens priven de la salut tan desitjada.
    La fe ens duu a creure en el poder salvífic, sanador del Senyor, no debades es va lliurar lliurement per nosaltres. Aquesta és la font de salut veritable, la que ens acompanya i ens fa forts per acompanyar el proïsme en tots aquests barrancs tenebrosos que hem d’anar travessant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El Papa crec que dóna contingut a l obra de misericordia de visitar als malalts, així contempla l hipocresia i fingiment del oració d un malalt al Salm 40 ( 41)

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Fratelli tutti. Introducció i capítol 1

El llibre de Job